یزدفردا: استاندار یزد زیرساخت‌های پژوهشی کشور را سکوی پرتابی برای توسعه هوش مصنوعی دانست و گفت: هوش مصنوعی، راهکاری برای افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری صنایع یزد است.

به گزارش یزدفردا: محمدرضا بابایی؛ استاندار یزد در رویداد «از هوش مصنوعی تا تحول دیجیتال» به نقش تحولی هوش مصنوعی در حوزه صنایع اشاره کرد و گفت: این فناوری، کارایی، دقت و بهره‌وری را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده است.
 
وی با بیان اینکه یزد به‌عنوان قطب صنعتی کشور و با بالاترین سرانه سرمایه‌گذاری، بستر مناسبی برای بهره‌برداری از هوش مصنوعی دارد، افزود: پذیرش این فناوری، نقطه عطفی برای حرکت از روش‌های سنتی به سمت بهبود عملکرد است.
 
به گفته استاندار یزد هوش مصنوعی می‌تواند صنایع یزد را در بازارهای جهانی رقابتی‌تر سازد.
 
وی  در همین راستا ادامه داد: به عنوان مثال در بخش تولید، الگوریتم‌های یادگیری ماشین می تواند نیازهای بازار را پیش‌بینی کرده و مدیریت بهینه زنجیره تأمین را ممکن می‌کند.  
 
استاندار یزد خاطرنشان کرد: با بهره گیری از هوش مصنوعی در امر تحلیل داده‌های بزرگ، می توان نقاط ضعف تولید را شناسایی، هزینه‌ها را کاهش و فرایندها را بهینه می‌کند.
 
بابایی، همچنین به نقش هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی پرداخت و اظهار کرد: این موضوع با توجه به منابع محدود آب و انرژی در یزد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند به پایداری محیط زیست کمک کند.
 
استانداریزد از نهادهای اقتصادی و صنعتی استان، از جمله اتاق بازرگانی و مدیران صنایع، درخواست کرد برای پذیرش و توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی پیش‌قدم شوند و سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهند.
 
 بابایی همچنین بر لزوم ایجاد مراکز تخصصی، برگزاری دوره‌های آموزشی و حمایت از فعالان این حوزه تأکید کرد و افزود: این اقدامات به بهره‌مندی استان از ظرفیت‌های هوش مصنوعی کمک می‌کند.
 
وی همچنین به گزارش شاخص آمادگی هوش مصنوعی در دولت‌ها که مؤسسه آکسفورد در سال 2024 منتشر کرده است، اشاره کرد و گفت: ایران در این شاخص از میان 192 کشور، رتبه 94 را دارد، که نشان می‌دهد آمادگی کشور برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی پایین‌تر از حد متوسط جهانی است با این وجود، با توجه به رشد زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های پژوهشی، پتانسیل بالایی برای بهبود وجود دارد.
 
استاندار یزد ادامه داد: این شاخص، آمادگی هوش مصنوعی دولت‌ها را بر اساس سه معیار اصلی یعنی «پایه‌های دولتی»، «بخش فناوری» و «زیرساخت و داده» ارزیابی می‌کند که در آن ایران بیشترین امتیاز را در زیرساخت و داده کسب کرده است.
 
وی به دستاوردهای ایران در حوزه پژوهش‌های هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: کشور در حجم خروجی پژوهش‌ها، رتبه 14 جهانی و در میان کشورهای اسلامی، رتبه اول تولید مستندات علمی مرتبط با هوش مصنوعی را دارد.  
 
وی در همین راستا تصریح کرد: این دستاوردها نشان‌دهنده ظرفیت علمی و پژوهشی کشور است که می‌تواند نقطه شروعی قوی برای توسعه هوش مصنوعی در بخش‌های دولتی و صنعتی باشد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا